Fodrász vagy? Amennyiben szeretnéd, hogy területi képviselőnk felkeressen, kattints ide! 

Szakmai kérdés esetén hívj minket:

+36 30 520 5065

Blog

Trangóni Réka: A természetben gyakorlatilag mindenre van gyógymód, a haj- és fejbőrproblémákra is

NEVITALY
Trangóni Réka: A természetben gyakorlatilag mindenre van gyógymód, a haj- és fejbőrproblémákra is

Trangóni Rékával, a Nevitaly oktatófodrászával az illóolajok professzionális fodrászatban történő alkalmazhatóságáról, valamint az olasz prémium márka különleges célkitűzéseiről beszélgettünk. A márka, ahogyan vezető oktatófodrászának fókuszában is mindvégig a fodrász és vendég egészségének előtérbe helyezése, megóvása, és fenntarthatósága áll.

Sok fodrásszal találkoztál már, akik a mindennapjaikban is használnak, vagy akár a munkájukban alkalmaznak illóolajokat?

Nem, Magyarországon ez egyelőre nem igazán elterjedt, pedig bizonyítottan egészségvédő, jótékony és hatékony anyagokról van szó, amelyekkel a professzionális fodrászatban is jelentős eredményeket lehet elérni. Ezt én évek óta tapasztalom. A Nevitaly olasz anyacége, és a mögötte álló filozófiai háttér pedig éppen azért fogott meg engem – minket -, mert ezeket az anyagokat nagyon komolyan veszik, folyamatosan fejlesztik, és persze fontos szempont az eredmény számukra is. Ez egy maximalista márka, de nemcsak a színeredmény és a csillogás szempontjából, hanem mert itt az egészség is ugyanakkora hangsúlyt kap. Ezek tényleg prémium termékek: mindent tudnak, amit tudniuk kell, de a természetesség és a gyógyhatás az, ami kiemelkedővé teszi a Nevitaly-t.

Hangzatos a szlogen, de valójában mit jelent az, hogy a Nevitaly a haj és lélek egyensúlyára törekszik?

Továbbmegyek. Mi azt mondjuk, hogy a Nevitaly célja nemcsak a haj, hanem a test és a lélek egyensúlya. A hajunk a testünk és a szervezetünk állapotáról, a hangulatunkról is nagyon sokat elárul. Ráadásul a vendégek egészségéért és szépségéért csakis egy egészséges fodrász tud a legtöbbet tenni, tehát a szakember egészsége sem elhanyagolható. Sőt: a kettő együtt jár, egyaránt fontos, ehhez pedig a természet hatóanyagai – a megelőzés, a gyógyítás, és az eredmények szempontjából is -, a legjobb választásnak bizonyulhatnak. Ez nem szimplán hit kérdése, hanem szakirodalmakban rögzített tény, hogy sokaknak pont azáltal telítődik a szervezete, hogy folyamatosan kemikáliákkal érintkeznek. Ne csak a negatív környezeti hatásokat – mint a szmog, vagy a dohányfüst – ismerjük fel, hanem azt is, hogy akárcsak egy fürdés során milyen sok kémiai szerrel (szulfátokkal, parabénnal, kőolajszármazékokkal) érintkezünk. A Nevitaly fejlesztései, és az ezeket a termékeket használó fodrászok is azt bizonyították, hogy a sokszor kifejezetten drága anyagokkal szemben a természetben gyökerező, esszenciális növényi hatóanyagok, igenis felveszik a versenyt.

Tehát az illóolajok vegyszereket helyettesítenek ezekben a termékekben?

Pontosan. Éppen arról van szó, hogy visszafordulunk a természethez. Az illóolajokban rejlő erő valóban hatalmas – de példaként gondolhatunk még a teafaolaj fertőtlenítő, antibakteriális, vagy a levendula nyugtató, gyulladásgátló hatásaira –, bátran felveszik a versenyt a szépségipar évtizedes, évszázados fejlesztéseivel. Nem túlzok, amikor a gyógyhatásról, vagy a megelőző képességekről beszélek, hiszen például a Nevitaly fejbőrkezelési termékeiben alkalmazott esszenciális olajok egyszerre szívódnak fel a bőrön, a nyálkahártyán, és a légzőszerveken keresztül, így nemcsak a fejbőrön fejtik ki a hatásukat, hanem a vendég és a fodrász számára is aromaterápiás élményt, egy igazi fellélegzést biztosítanak. Az összes ilyen kezelés egy élvezetes terápia is, egyfajta wellness-gyógymód. Alapvetően ugyan esztétikai célokkal rendelkezik – mert a fejbőr szerkezetének, így a kinézetnek a helyreállítása áll a fókuszban -, de mégis olyan kezelésekről van szó, amelyek felismerik azt is, hogy az egészséges fejbőrhöz és hajszerkeszethez elsősorban a szervezet egyensúlyát kell helyreállítani. Minden fejbőrprobléma alapja a méreganyagok felgyülemlése a szervezetben – ezt nem szabad elfelejteni!

Tapasztalataid szerint elfogadják a vendégek a fodrászok idevágó, életmódra vonatkozó tanácsait?

Abszolút, de ehhez persze az is kell, hogy a fodrászok elsajátítsák azt a technikát és tudást, amit szóban, érthetően és logikusan át tudnak adni magyarázatként a vendégeknek. A megértés, a kommunikáció, az esetleges életmódváltoztatási lehetőségek, illetve akár csak az azt érintő finomhangolások is erősítik a Nevitaly által használt anyagok bejutását és eredményességét a szervezetben. Ezek a termékek felszívódnak a fejbőrön, eljutnak a hajhagymákig, és jótékony hatást gyakorolnak a testre, de a kezelések eredményességét nagyban befolyásolja az is, hogy a vendég mennyire törődik magával a mindennapokban, milyen anyagokkal érintkezik, hogyan táplálkozik, és mondjuk használ-e egy diffúzort, vagy más levegőtisztító, légzéskönnyítő eszközt. A Nevitaly-kezelések összességében egy életmódváltozás alapjai lehetnek, tehát a vendégekkel való kommunikációban is meg kell jelenniük ezeknek a szempontoknak.

A Nevitaly legutóbbi, fejbőrkezeléssel kapcsolatos bemutatóján nemcsak a konkrét termékekről és azok alkalmazásáról, hanem sok egyéb tényezőről is szó esett. Mesélsz egy picit erről?

Természetesen, hiszen ezen a kétnapos márkabemutatón most aktuálisan nagyon sokat beszéltünk a koronavírusról, és arról, hogyan védekezzenek a fodrászok a járványhelyzetben: szó esett arról, hogy valójában mit tehetünk a saját egészségünk védelmében és a vendégeink megóvásáért. Ezért is hívtuk meg Dr. Várnagy Emesét, aki orvosként, aromaterapeutaként, holisztikus szakértőként, és nem utolsó sorban az Aromadoki Facebook-oldal megalkotójaként, további praktikus tanácsokat adott. Bemutatta, hogy hogyan hatnak az illóolajok a szervezetünkre a járvány elleni védekezésben, és hogy miként alkalmazhatjuk az aromaterápiás eszközöket a gyulladáscsökkentés, a védekezés, azaz a fertőzések megelőzése, kivédése érdekében. Ezek a tippek a fodrászszalonokban is nagyon fontosak, például a levegőfertőtlenítés miatt is, de az aromaterápiának és az illóolajoknak a mindennapi stressz és a betegségek közötti, ma már közismert kapcsolata miatt is nagy jelentőségük lehet. Így ez az előadás és a kétnapos szeminárium is csak megerősített minket abban, hogy a természetben gyakorlatilag mindenre van gyógymód!

Kicsit visszatérve: hogyan kell mégis elképzelni egy Nevitaly-fejbőrkezelést? Mi tartozik bele, mi a menete?

A Nevitaly fejbőrkezelései komplex diagnosztikával kezdődnek, ez az alapja mindennek. Ahhoz, hogy a megfelelő hatóanyagok, a megfelelő arányban tisztítsák meg a fejbőrt és a szervezetet, alaposan meg kell vizsgálni a bőrszerkezetet és a vendég életmódját, amelyben a toxikus anyagok, főként évek-évtizedek alatt rengeteg méreganyagot felhalmozhatnak. Persze ezek szalonkezelések, így már egyszeri alkalommal, úgymond tűzoltásra is jók, de úgy szoktuk mondani, hogy minden kezelés anyja a tisztítás. Ez azt jelenti, hogy a fejbőrt detoxikálni kell, majd a Nevitaly által felhasznált, koncentrált illóolajok egy hosszabb folyamat során, általában nyolc alkalommal, szisztematikusan és kúra szerűen fejtik ki gyógyhatásukat. A márkaképviselet által létrehozott hat fejbőrkezelési csomag célzott, precíz összetételben, professzionális használatra lett kifejlesztve, a haj egyre gyakrabban felmerülő roncsolódásaira specifikálva. Így a haj, azaz a hajjal rendelkező fejbőr egyes, krónikus esztétikai problémáira nyújtanak hatékony, tartós megoldást.

Melyik hat fejbőrproblémáról van szó?

  1. Ahogyan már említettem, az első csomag a méregtelenítő fejbőrkezelés, a Nevitaly SCALP RESPECT, amely összegyűjti és eltávolítja a bőr méreganyagait, fokozza a nyirokkeringést, tisztítja a fejbőrt, és javítja a sejtek oxigénellátását. Ez egy eukaliptusz illóolajat magában hordozó balzsam és tonik, de a valódi fellélegzéshez oxigenizáló bergamot illóolajat is tartalmaz. Ezekhez a termékekhez keserű narancs illóolaj is társul, amelynek nyugtató, görcsoldó hatása maximalizálja a méregtelenítő kúra hatását.
  2. Ezt követően van egy hajhullás elleni, hajsűrűség-növelő fejbőrkezelésünk, a SCALP AWAKE, amely zsálya- és muskátli illóolajokat, illetve kigelia africana (=afrikai kolbászfa) kivonatot  is tartalmaz.
  3. A túlzsírosodás elleni fejbőrkezelésünk az SCALP PURITY, amely grapefruit illóolajjal teremt egyensúlyt, és tisztítja a fejbőrt. Ezek a termékek szegfűszeg illóolajat is tartalmaznak a fájdalomcsillapítás, érzéstelenítés, és nyugtató hatás érdekében.
  4. A Nevitaly SCALP PURITY a legősibb tisztító anyag, a teafaolaj antibakteriális erejét koncentrálja ahhoz, hogy elősegítse a fejbőr hegesedését, meggátolja a gombásodást, így ez a “csodaszer” a korpásodás elleni aktív fejbőrkezelés anyatermészetből származó alapvető hatóanyaga. Ezek a termékek ugyanakkor tartalmaznak kakukkfű-illóolajat és ásványi cinket is azért, hogy azzal fertőtlenítsék, tisztítsák, egyúttal balzsamozzák is a gyógyuló fejbőrt.
  5. Egy másik, a Frequentia-kúra pedig a gyakori hajmosók fejbőrproblémái ellen veszi fel a küzdelmet. Ennek a csomagnak valamennyi terméke tartalmaz levendula illóolajat a relaxáló hatás és a gyulladáscsökkentés miatt, azonban megtalálható benne a mandarin és borsmenta illóolaj frissítő, stimuláló és tonizáló hatása is.
  6. Van még ezen túl egy, kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett Nevitaly fejbőrkezelési csomag is, a SCALP SOOTHING, amely csökkenti a viszketést és a kellemetlen, szúró, égető érzéseket. Tehermentesíti a fejbőrt, és megszünteti annak esetleges pirosodását, a fejbőr feszítettségét, így utat engedve a pozitív, éltető energiáknak. A Lenivában az olasz gyártó a kamilla, a ciprus illóolaj, és a glycyrrhiza glabra, azaz az édesgyökér felhasználásával alakította ki a tökéletes egyensúlyt. Minden természetes hatóanyag a fejbőr hosszútávú, fenntartható egészségére épít. Az alkalmazásukkal nemcsak a fodrászok, de az évek óta ilyen problémákkal küszködő vendégek is fellélegezhetnek.

Felkeltette érdeklődésedet a Nevitaly filozófiája, az illóolajok, és az esszenciális növényi hatóanyagok alkalmazása? Többet szeretnél megtudni a prémium fejbőrkezelések világáról? Esetleg szívesen vállalkoznál arra, hogy a Nevitaly professzionális fejbőrkezelési kúráit alkalmazó, különleges szolgáltatásokat is nyújtó fodrász legyél? Részletekért és újdonságokért kövesd a Nevitaly online social media platformjait, vagy regisztrálj kapcsolati űrlapunkon:

Facebook: https://www.facebook.com/nevitaly.hu/

Instagram: https://www.instagram.com/nevitaly_hu/