Fodrász vagy? Amennyiben szeretnéd, hogy területi képviselőnk felkeressen, kattints ide! 

Szakmai kérdés esetén hívj minket:

+36 30 520 5065

Blog

Az illóolajok vitathatatlan hatása

NEVITALY
Az illóolajok vitathatatlan hatása

Az illóolajokat ősidők óta használják gyógyító hatásaik miatt a népgyógyászatban és kozmetikai termékekben egyaránt. De pontosan milyen bajokra is alkalmazhatóak és hogyan hatnak?

Az illóolajokat ősidők óta használják gyógyító hatásaik miatt a népgyógyászatban és kozmetikai termékekben egyaránt. De pontosan milyen bajokra is alkalmazhatóak és hogyan hatnak?

 

Az illóolajok hatásai felhasználási módtól függetlenül


Az illóolajok megannyi szervezeti és pszichés problémán képesek segíteni, és a javulás útjára terelni betegeskedő sejtjeinket, szerveinket és ramaty hangulatunkat is. A sok éves kutatások és tapasztalatok a következő jótékony hatásokat tulajdonítják az illóolajok használatának.

    • Méregtelenítő. Hatástalanítja a sejtbomlást előidéző anyagokat. Ezt használták ki az ókorban a bebalzsamozás során.

 

    • Az illóolajok legfontosabb hatásai közé sorolható a fertőtlenítő hatás. Az illóolajok megakadályozzák a baktériumok elterjedését, gőz vagy közvetlen érintkezés útján.

 

    • Felgyorsítják a gyógyulási folyamatot és serkentik a sejtregenerációt, vagyis hegesedés megszüntetésére is kiválóak.

 

    • Jótékony hatással vannak a vegetatív idegrendszerre, vagyis egyfajta nyugtatóként is hatnak.

 

    • Tonizáló hatással is bírnak, melyek fontosak lehetnek a sportoló, fizikailag aktív szervezet számára. Elősegíti a fittséget, növeli az izomzat állóképességét és semlegesíti a stresszsorok szervezetre kifejtett romboló hatását. Az illóolajok különösen belső elválasztású mirigyekre hatnak, kiváltképp a mellékvesekéregre.

 

    • Hormonális stimuláló hatásuk segít az endokrin rendszer helyreállításában, valamint szabályozzák és egyensúlyba hozzák a belső elválasztású mirigyek működését.

 

    • A gyógyító és védelmező hatásuk nemcsak embereken, hanem akár növényeken is alkalmazható növényvédőszerekhez hasonlatos viselkedésük és jellemzőjük miatt: Leginkább rovarok, molylepkék, szúnyogok elűzésére használják őket, mely tulajdonság különösen igaz a kakukkfű, a muskátli és a babér védelmezése során.



Miként alkalmazva fejtik ki hatásaikat az illóolajok? Hogyan kell használni őket?


Az illóolajok rendkívül illékony anyagok, gyorsan párolognak el szobahőmérsékleten és szívódnak fel. Még csak nyomot sem hagynak, mégis minden esetben kifejtik jótékony hatásukat. A népi gyógyászatban kétféle módon alkalmazhatóak, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elsősorban elérni.

    1. Bőrön keresztül. Az illóolajok intenzív hatást gyakorolnak a sejtekre és szövetekre, hatóanyagainak a véráram gyors szállítást biztosít. Az illóolajok, erős lipofil tulajdonságaiknak köszönhetően feloldódnak a bőr lipidjében. A fejbőr masszírozásával megkönnyíthetjük a felszívódást.

 

    1. Az orron keresztül, a szaglórendszerben felszívódva. Az illóolajok stimulálják az idegrendszert, így hatást gyakorolva a következőkre: hangulat, psziché, memória, tanulás. Tehát jótékony hatással vannak az elmeállapotra és a szervek egészségére is.



Kíváncsi vagy, hogy a hajkozmetikák világában miként hasznosította ezt a tudást a Nevitaly? Olvass tovább blogunkban!