Fodrász vagy? Amennyiben szeretnéd, hogy területi képviselőnk felkeressen, kattints ide! 

Szakmai kérdés esetén hívj minket:

+36 30 520 5065

Blog

Fátrai Krisztina: A Nevitaly festékei bármilyen professzionális termékkel felveszik a versenyt

NEVITALY
Fátrai Krisztina: A Nevitaly festékei bármilyen professzionális termékkel felveszik a versenyt

A fodrászatban is nagyon fontos a hatóanyagok ismerete – mondja Fátrai Krisztina, aki független fodrászszakértőként, oktatóként tesztelte a Nevitaly termékeit. A Magyarországon is egyre népszerűbb, az illóolajok és gyógynövények erejére támaszkodó professzionális, szalonexkluzív márka üzenetéről, filozófiájáról, a fodrászok számára hordozott lehetőségeiről beszélgettünk vele.

Mennyire fontos számodra, hogy ismerd azokat a hatóanyagokat, amiket napi szinten használsz a vendégeiden?

Én 27 éve foglalkozom fodrászattal, és mindig arra törekedtem, hogy minél többet tudjak, ne csak a hajvágásról, hanem a használt anyagokról is. Egyértelmű, hogy a fodrászatban is nagyon fontos a hatóanyagok ismerete, éppen ezért folyamatosan járok bemutatókra, kíváncsi vagyok, tesztelek termékeket, igyekszem alaposan megismerni azt, milyen fejlesztések, anyagösszetételek vannak, mivel, mit lehet elérni, hogyan működnek például a festékek, amiket használunk. Az pedig márkától függetlenül fontos nekem fodrászszakértőként és oktatóként is, hogy minél több információval rendelkezzek arról, hogy a piacon milyen anyagok érhetőek el.

Így találkoztál a Nevitaly termékcsaládjával is?

A szakmából természetesen ismertem a Nevitaly forgalmazóját, amikor pedig felkértek tesztelésre, volt alkalmam megismerkedni az olasz anyacég filozófiájával, történetével és azzal a szakmai tőkével is, amivel ez a cég indul a piacon. A Nevitaly alapítója, Francesco Damato számomra pont azt a tudást és háttértudást villantotta fel, amelyre építkezve egy professzionális fodrász valódi ismeretet szerezhet az egészség- és környezettudatos szépségipari termékekről és azok helyes alkalmazásáról. A Nevitaly esetében tehát azt mondhatom: a gyógynövények, illóolajok felhasználásával kapcsolatban olyan értékes ismereteket szereztem ezekkel a termékekkel, amelyek a gyakorlatban is bizonyították, mely kémiai anyagot, hogyan, milyen módon válthatunk fel a természetes alapanyagokkal, méghozzá úgy, hogy az eredmények egyáltalán nem okoznak csalódást.

És ez utóbbit tapasztalod a tesztelés során is?

Miután felkérését kaptam, tudatosan választottam vendégcsoportokat, akiknek a haját a Nevitaly termékcsaládjaival elkezdtem tesztelni. Hét vendégcsoportot választottam ki, és velük hónapok óta tesztelem a termékeket, hiszen természetesen nem elég egyszer feltenni egy hajszínváltoztatót, és abból következtetéseket levonni színeredményről, színmegtartásról, vagy akár fedésről. Az általam leghangsúlyosabbnak ítélt tesztterületek az ősz haj fedés, a tartós színeredmény, a szép szőke árnyalatok elérése, a fejbőr-irritáció megszüntetése, a roncsolt hajak kezelése, festése, valamint a hajszőkítés, és a fejbőrproblémák, hajkezelések voltak. Ezt a hét csoportot vizsgáltam az elmúlt hónapokban, mert ezek olyan sarkalatos pontok, amelyek egy professzionális fodrász számára alapjaiban határozzák meg, hogy megmaradnak-e egy terméknél, vagy egyáltalán felmerül-e, hogy ezt válasszák. (A hét vendégcsoportot érintő tesztelés tapasztalatairól, és eredményeiről hamarosan részletesen is beszámolunk – a szerk.)

Az biztos, hogy a Nevitaly esetében fontos különválasztani az egyes termékcsaládokat, eltérő célokkal és megközelítéssel, valamint a hozzájuk tartozó elméleti tudással érdemes ezeket használni. A hajápolási és hajgyógyászati termékek esetében a cég filozófiájának megértése mellett fontos azt is látni, hogy ha valaki éveken, évtizedeken át roncsolja az egészségét, így akár a haját, hajszerkezetét, ezek a természetes gyógymódok is egy hosszú folyamat részeként fejthetik ki hatásukat. Türelem kell hozzá, végig kell csinálni a detoxikáló, méregtelenítő kúrát, majd pedig a megfelelő hajkezelést is ahhoz, hogy látványos eredményt érjünk el. Ez egy folyamat, de az a fodrász, aki erre az útra lép, szerintem nagyon könnyen el tudja magyarázni ezt a vendégének, mert ez tényleg egy gyógyulási folyamat. A cél pedig az egészség, amibe megéri befektetni.

A Nevitaly színmegváltoztató családjairól eközben bátran állíthatom, hogy bármilyen professzionális termékkel felveszik a versenyt. Ami a szakmában nagyon fontos, hogy ezekkel a természetes anyagokkal kifejezetten jó dolgozni: el lehet érni a kívánt színeredményt, a festékek jól tapadnak a hajra, a színek nemcsak megfelelőek, hanem sok esetben teltebbek, élénkebbek, fényesebbek, kifejezetten tartósak, és az ősz haj fedésben is versenyeznek a nagy márkák prémiumtermékeivel.

Ez utóbbi egyébként fontos a vendégeknek? Milyen visszajelzéseket kapsz?

Ami az eddigi tesztelések során visszatérő, meghatározó tapasztalatom, hogy a Nevitaly esetében nem csak ígéret maradt, hogy ezek a festékek nem csípnek. A legérzékenyebb fejbőrű, vagy akár a valamilyen bőrbetegségtől szenvedő vendégeim között sem okozott irritációt, és a színeredmények miatt hamar lettek olyan visszatérőim is, akik már kifejezetten ezt kérik. Fontos tudni, és a vendégeknek is el lehet mondani, hogy ezekben a termékekben más lúgosító anyaggal helyettesítették az ammóniát, ezért tényleg mentesek az ilyen irritáló kockázatoktól, de ugyanezért az is fontos, hogy a saját oxidáló, színelőhívó társtermékekkel együtt, helyesen használjuk ezeket a megfelelő eredmény érdekében.

A fodrászok tartanak a mentes termékektől, azaz attól, hogy ezek esetleg nem olyan hatékonyak?

Igen, nagyon jellemző ez a régi beidegződés, és korábban valóban voltak csalódáskeltő termékek, amelyek már ammóniamentesek voltak, de ezek fejlesztése egy évtizede mondjuk még nem állt ott, mint most, 2020-ban. A Nevitaly CC és BB színmegváltoztató családok helyes használat mellett teljesen színskála-hűek, tényleg tökéletes festésélményt nyújtanak, és az illóolajokkal még valami pluszt is hordoznak magukban. Kellemes meglepetés lehet a szkeptikusabb fodrászoknak is, hogy egy olyan márka is lehet hatékony és megbízható, amely illóolajok, vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok segítségével veszi fel a harcot a fejbőr és a haj problémái ellen, és tényleg az irritációmentesség az erőssége.

Egyébként fontos, érdekli a vendégeket, hogy mit és miért használsz?

Tapasztalatom szerint mindenképpen érdekli, és az ilyen információk megosztása a fodrász számára is fontos, hiszen a vendégek elégedettsége egyfajta márka-, azaz fodrászhűséget is hozhat, ahogyan az eredmények is. Azoknak a fodrászoknak, akik végül majd a Nevitalyt választják, érdemes elsajátítani a termékekhez tartozó háttértudást, például, hogy az egyes színmegváltoztatók hogyan fejtik ki a hatásukat, milyen anyagokkal egészítik ki a folyamatot, tehát hogy hogyan érik el, hogy egy festés egyben hajszerkezet-feltöltő, vagy fejbőrgyógyító kúra is legyen. Ez ugyanis már önmagában egy olyan pluszszolgáltatás, amivel a fodrász a vendége egészségének megóvásáért is tesz.

A haj egészsége a Nevitaly üzeneteinek fókuszában van, de azért ilyet már láttunk. Miben más a Nevitaly hajgyógyászati termékkínálata?

Ebben véleményem szerint kifejezetten nagy lehetőség rejlik. Ezek a termékek a káros anyagoktól való telítettség, a már elburjánzott fejbőr-, vagy hajproblémák gyógyítását, a hajas fejbőr megóvásának küldetését vállalják magukra. A fodrász, aki elsajátítja a termékek használatához szükséges tudást, hajgyógyászként is kiemelkedhet. A Nevitaly itt is illóolajokat alkalmaz, amik a bőrön, a fejbőr külső rétegein, valamint a nyálkahártyán keresztül is felszívódnak, ebben mindenképpen különleges a termékcsalád. A cég filozófiájából következően ezek is természetes anyagok, ahogyan a hajápolóik is, ami azt is jelenti, hogy ezeknek a hajgyógyászati kezeléseknek ugyan nem egyik percről a másikra kell várni a hatását, nem egy nap alatt tünetnek el mondjuk egy korpát, mert nem csak a tünetet kezelik, hanem valóban meggyógyítják a vendég fejbőrét.

Az újdonságokért kövesd a Nevitaly oldalát Facebook-on és Instán is:

 

https://www.facebook.com/nevitaly.hu/

https://www.instagram.com/nevitaly_hu/

 

Az interjú eredeti változata a Fodrászinfón, 2020. augusztus 8-án jelent meg.